Blogi

Sandran fiilikset ennen ja jälkeen valmennuksen

Sandran fiilikset ennen ja jälkeen valmennuksen

Kohtaan työssäni kaikenlaisia ihmisiä laidasta laitaan, kuten tämän ihanan ja päättäväisen 27 vuotiaan Sandran, joka päätti hankkia apua ja aloittaa elämäntapamuutos projektin. En ikinä unohda ensimmäistä tapaamistamme, jossa vierähti huomaamatta useampi tunti keskustellessa. Jos hänellä oli tunteet pinnassa, niin aikamoisen tunne aallokon koin itsekin viimeistään tapaamisemme jälkeen. Ei jäänyt epäselväksi, oliko tyttö muutoksen ja tavoitteidensa kanssa tosissaan vai ei! Lue, mitä fiiliksiä 3kk:den valmennukseni sai hänessä aikaan ja mitä vinkkejä hänellä on muille valmennettaville antaa.

Kuvituskuva

Ennen valmennuksen alkamista, koitko, että jotkut asiat olisivat huonosti tai tuntuiko jokin vaikealta?

En osannut jaotella ruokailujani järkevästi pitkin päivää, ja sopivaa rytmiä ei ollut. En ymmärtänyt, mitkä asiat ovat keholleni haitallisia ruoka-aineita, ja mitkä taas ovat sellaisia joita kannattaa ja pitää syödä. Minulla ei ollut järkevää suunnitelmaa salilla käymiseen, vaan kävin milloin sattuu, milloin huvittaa. Yleensä vedin liikunnan ja tekemisen hieman överiksi, ja tein päivittäin jotain. Tunsin huonoa omatuntoa jos päivältä jäi liikuntasuoritus tekemättä.

Hetki, kun päätit, että nyt asiat muuttuu! Mikä sai sinut ottamaan yhteyttä personal traineriin, mitä tapahtui?

Otin yhteyttä lääkärinkäynnin jälkeen, kun minulta kiellettiin leikkaukseen pääsy siksi, että minulla on liikaa rasvaa kehossa. Reippaana ja aktiivisena ihmisenä se tuli niin suurena shokkina, että neljän tunnin huutoitkun jälkeen päätin, että tämä loppuu nyt, ja asialle tehdään jotain heti. Onneksi sain tukea ja kannustusta vanhemmiltani, josta oli suurta apua siihen, että pystyin ottamaan ihmiseen yhteyttä, joka minua pystyy auttamaan.

Mikä sai sinut valitsemaan Petran tähän tehtävään?

Selasin Googlea etsien PT:tä, joka olisi lähellä paikkakuntaani Vantaata. Yhdessä äitini kanssa löysimme Petran, ja totesimme että häneen otamme yhteyttä. Muistan että päätöksen tekoon vaikutti ainakin Petran esittely, joka tuntui siltä, että häntä uskaltaa myös lähestyä, vaikka aihe oli minulle melko arka sinä päivänä. Päätökseen vaikutti myös se, että halusin ehdottomasti treenata naisen kanssa, joka ymmärtää naisen kehoa.

Mitä juttuja koit hyväksi valmennuksessa?

Hyvää oli monipuolisuus, ja se, että asioihin oli aina selitys. Miksi jokin koskee, miten joku vamma voi vaikuttaa suoritukseen. Löysin myös kummallisia tukilihaksia, joiden olemassaoloa en ollut koskaan ajatellut, jotka vaikuttavat kokonaisuuteen esim. ryhtiin todella paljon. Saliohjelmat on ollut monipuolisia ja on vihdoin päässyt kehittymään, kun on tietty fokus ohjelmassa. Tapaamiset olivat erilaisia ja samanlaisia treenejä ei ollut. Siellä pystyi puhumaan asioista, jotka painoi mieltä treenien ja kehon suhteen ja siellä pystyi myös nauramaan ja heittämään huulta.

Koitko haasteita valmennusjakson aikana tai tuntuiko jokin hankalalta? Tuliko matkalla vastaan alamäkiä?

Niin sanottuja alamäkiä ei varsinaisesti ollut kuin kerran, kun olin sairaana, joka selkeästi vaikutti kuntoon ja jaksamiseen suuresti. Haasteellista oli edelleen se ruokailun jaksottaminen ja veden säännöllinen juonti. Olen petrannut asiassa todella paljon, mutta se on edelleen suuri haaste. Kesällä treenejä haastoi tietysti kaiken maailman reissut ja kesämenot, mutta treenit sai aina tavalla tai toisella sovitettua, niin, että joskus jäi treeni tai kaksi tekemättä tai sen sai siirrettyä toiselle päivälle, kun hieman suunnitteli.

Koitko, että valmennuksessani oli jotain negatiivista tai kehitettävää?

En koe, että minulla on negatiivista palautetta annettavana. Kehityin kolmen kuukauden aikana niin paljon ja sain niin paljon eväitä tulevaan, että liikunnanhimo sen kuin vaan kasvaa päivä päivältä enemmän.

Terveisesi tai vinkkejä muille/tuleville asiakkaille?

Kuunnelkaa ja olkaa kiinnostuneita omasta kehostanne. Noudattakaa ohjeita ja olkaa rehellisiä itsellenne ja valmentajalle. Silloin asioita pystyy korjaamaan tai muokkaamaan. Asiat eivät tapahdu sormia napsauttamalla, mutta jokainen päivä vie lähemmäs maalia ja parempaa oloa. Sain oloni kolmessa kuukaudessa aivan todella surkeasta, tosi hyväksi. Töitä on vielä tehtävä, mutta nyt minulla on todella hyvät eväät tehdä. En olisi siihen yksin kyennyt.

- Sandra -

Sandra työskentelee lentoyhtiön edustajana ja on harrastanut kilparatsastusta, crossfittiä sekä salilla käyntiä. Tavoitteina hänellä oli kiinteytyminen, vahvempi olo, kestävyyden parantaminen (haaveena oli, että jaksaisi juosta 10 km lenkin) sekä mm. itsetunnon koheneminen.

EVOLUTION.FI

15% Alennus

Suomen laadukkaimmat lisäravinteet ja superfoodit 15% alennuksella www.evolution.fi verkkokaupasta, kun luot itsellesi kauppaan oman tilin, lähetät sähköpostilla koodin 2016PETSIV15 osoitteseen info@evolution.fi ja odotat vahvistusviestiä. Kun seuraavan kerran kirjaudut tilillesi, saat alennuksen automaattisesti käyttöösi. Alennus on voimassa toistaiseksi eli ei ole kertaluontoinen.

FOAMROLLER.FI

10% Alennus

Koodilla Petrasiven saat -10% alennuksen foamroller.fi verkkokaupasta